Het Verloren Boek

Onder de titel Het Verloren Boek publiceer ik verhalen. Hieronder lees je waar het ooit begon.

Het Verloren Boek

Terwijl ik naar mijn werk liep zag ik in mijn ooghoek een boek op de grond liggen. De kaft was verdwenen en het eerste blad was half afgescheurd. Ik weet nog dat ik dacht: ‘dat is mooi afgescheurd, het lijkt wel een oude bijbel’. En terwijl ik doorliep voelde ik me licht schuldig omdat ik een oude bijbel wel opgepakt zou hebben. Tijdens de wandeling ontstond er een verhaal in mijn hoofd over Het Verloren Boek.

Hoe ik Het Verloren Boek een nieuw leven gaf door het een nieuwe kaft te geven. Ik zou Het Verloren Boek lezen en doorgeven. Iedereen die Het Verloren Boek zou lezen en doorgeven zou nieuw leven ingeblazen krijgen en zou met nieuwe inzichten en met vernieuwde ogen naar de wereld, situaties en personen kijken.

Een verhaal over hoe een boek met een oplage van één stuk vele levens zou veranderen door het delen ervan. Over hoe iets dat verloren is, weer teruggevonden kan worden.
Met het risico dat één lezer Het Verloren Boek niet doorgeeft omdat het misschien geld waard is of wordt. Waardoor heel veel mensen niet meer het nieuwe leven ingeblazen krijgen omdat het delen ervan is gestopt.

Waarschijnlijk is bovenstaande voor veel lezers een onrealistisch verhaal. Wie bepaalt of het een realistisch of onrealistisch verhaal is? De lezer die het boek niet doorgeeft? Of de lezers in wie het verhaal van Het Verloren Boek doorleeft?