Omdenken is hip!

Wat is omdenken? Ik heb een tijdje ondersteboven gehangen om het te ervaren.

Ik kwam tot de ervaring dat je je hersenen kunt prikkelen om de andere kant van situaties te kunnen zien. Waardoor je, wanneer je het langere tijd toepast in je denken, je ook daadwerkelijk anders gaat reageren en andere acties onderneemt. Het maakt je een ander persoon of eigenlijk activeert het je andere ik met laagdrempelige en menselijke tools.

Je bent het namelijk zelf en je was het alleen vergeten.

Ondersteboven hangen
Het ondersteboven hangen leerde me dat ik hoofdpijn kreeg, het voelde alsof mijn ogen uit de kassen sprongen en alsof er naalden in mijn voeten staken. Conclusie: het is niet natuurlijk waardoor je er uiteindelijk ellende door ervaart.

Waarom vergeet je soms je andere ik?
Dat kan zijn door de plek waar je geboren bent. Je neemt als kind gewoontes over van de personen die je opvoeden en dat geeft je stabiliteit en stabiliteit is waar we als mens naar verlangen. Dat het niet altijd de gewoontes zijn die bij jou passen, weet je pas later. 

Dan kom je in de volgende fase(n) van je leven en dan is ook bepalend voor welke personen je kiest om mee om te gaan en voor welke ervaringen je open wilt en durft te staan.

En onderweg kijk en leer je en neem je de dingen mee die voor jou goed zijn.

Zo zou het moeten zijn. 

Nu kun je je afvragen waarom het voor sommigen allemaal zo makkelijk is en voor anderen zo moeilijk. En waarom het dan voor jou juist moeilijk is? Dan kan ik je vertellen dat het voor ons allemaal periodes makkelijker en ook moeilijker is. Dat we allemaal weleens de verkeerde personen toelaten in ons leven en voor de verkeerde ervaringen kiezen.

Het verschil is dat de ene persoon verder is in het proces omdenken dan de ander en daardoor is er verschil in het omgaan met obstakels en problemen.

Slot
Het mooie aan dit verhaal is dat omdenken voor iedereen toegankelijk is! Waar je misschien dacht veel succes voor nodig te hebben om het te vinden, is het bij jezelf te vinden.

De volgende vraag is dan: ‘hoe vind ik het bij mezelf?’ 

Antwoord: ‘door te beginnen om ervoor open te staan’.