Open je ogen

Iedere morgen open je je ogen en begin je aan een nieuwe dag. Je kijkt onbewust vooruit omdat dat is wat een mens instinctief doet, vooruit kijken.

Een bekende uitdrukking is ‘Ogen zijn de spiegel van je ziel’. Je kunt de uitdrukking ook omdraaien en dan vind ik de uitdrukking veel mooier: ‘Je ziel weerspiegelt in je ogen’.

Je ziel is wie je bent en niet wat je allemaal goed of verkeerd doet volgens jezelf of anderen. Je ziel liegt niet omdat het jou is, de persoon die je oorspronkelijk bent. Je ziel is niet je uiterlijk, kleding, gedrag of wie je zegt, hoopt of denkt te zijn. 

Waardoor je niet hoeft weg te kijken wanneer er iemand in je ogen kijkt. Diegene ziet niet wat je allemaal hebt meegemaakt of gedaan hebt. Ook niet of je verlegen bent of dat je altijd in de schijnwerpers staat.

De ander ziet alleen de primaire kleuren, de basis, van jou in je ogen. Alles wat zich daarna aan kleuren gemengd heeft tijdens je leven, geven je ogen meer diepte.

Soms duurt het een tijdje voordat je het weer gevonden hebt, maar wanneer je iedere dag wanneer je je ogen opent een moment terug gaat naar jezelf, naar hetgeen zich weerspiegelt in je ogen. Dan zul je zien dat je de wereld na een tijdje met andere ogen bekijkt.

Open je ogen