Strijd of loslaten

Als iets een strijd moet zijn om te winnen dan heb je bij voorbaat al verloren omdat er niet is wat er wel zou moeten zijn.

Wat zou er gebeuren wanneer je denkt wanneer er iets onzeker is: als het goed voor me is dan komt het en anders komt er iets anders dat beter voor me is? Of je je kunt denken: het komt later omdat het nu mijn tijd niet is.

Je kunt ervoor kiezen om een strijd te leveren voor iets dat je graag wilt. En wanneer je het dan hebt dan ben je extra blij mede omdat het je veel energie gekost heeft.

Wanneer je kiest om los te laten dan focus je jezelf op iets dat je graag wilt, je gaat ervoor, je werkt hard en je bent in staat om te denken dat wanneer het goed voor je is dat het dan wel komt. 

Je hebt in ieder geval nog energie over. 

Het is moeilijk om strijd los te laten. Omdat strijd je angsten overheerst. Wanneer je kiest voor loslaten dan moet je leren omgaan met je angsten. Vandaar dat we vaak kiezen om vast te bijten in strijd waardoor strijd je leven kan beheersen. Strijd is een negatieve energie.

Wanneer je kunt loslaten en accepteren wanneer iets niet lukt dan moet je flexibel zijn en kunnen meebewegen. Wanneer je geen strijd levert heb je genoeg zicht en energie om mogelijkheden te zien buiten de beperkingen die je tegenkomt, wat je positieve energie geeft.

Vaak roept men dat je moet loslaten in liefde. Waardoor loslaten een speciale lading krijgt. Je zou moeten loslaten omdat het simpelweg beter voor je gezondheid is en je het langer vol kunt houden dan een leven in strijd.