Wat is Positieve Psychologie?

Boeken zijn volgeschreven, cursussen te volgen en televisie programma’s te bekijken over positieve psychologie. Wat kan maken dat het juist onbereikbaar wordt. Wanneer je iets hoog plaatst dan moet je minimaal een trap pakken om erbij te kunnen en moet je misschien ook nog met je armen in de hoogte reiken om het te kunnen pakken.

Met het toepassen van positiviteit kun je vandaag al beginnen. Daar zijn geen boeken of cursussen voor nodig. Je kunt vanuit jezelf iedere dag proberen om de negativiteit om je heen, positief te benaderen. Maar omdat deze manier van positiviteit niet te bewijzen valt, valt het onder humanistische psychologie.

Humanistische psychologie is niet te bewijzen omdat volgens deze psychologie ieder mens uniek is en de vrijheid heeft om uit alles wat je leert, ervaart en waarneemt een eigen weg te kiezen.

Laat wat was, accepteer wat is en hoop wat komt
Door te accepteren wat is ben je bezig met mindfulness. Wanneer je kunt accepteren krijg je rust in jezelf. Het lukt niet altijd in één keer of de eerste keer omdat het ook situatie afhankelijk is maar na oefening gaat het je steeds beter af omdat je de rust in je lijf wel fijn vindt om te ervaren.

De beste leraar was ooit een leerling
Of je de wijsheid hebt vanuit boeken, cursussen of ervaring maakt niet uit, je hebt geleerd. En als je de wijsheid beheerst dan kun je de ervaring delen.